Loods Business - your executive management partner

DIT IS WAT WIJ DOEN

Onze opdrachtgevers zijn bedrijven die actief zijn in de maakindustrie (OEM) en de fast moving consumer goods, daarnaast zijn we partner voor diverse uitvoerende overheidsorganisaties. Kenmerkend is dat deze organisaties altijd een voortbrengingsproces managen, onderhouden of bouwen. Onze klanten doen aan klantwaarde creatie, en dat is meteen onze kracht. Wij hebben ruime ervaring in klantwaarde creatie en optimalisatie van bedrijfsprocessen vanuit een logistiek perspectief.

We spreken de taal van de manager en de operationele medewerker dankzij onze jarenlange ervaring op directie & C-level, in binnen- en buitenland. Door onze krachten te bundelen zijn wij uw strategische en operationele partner.

Vanuit probleemoplossend vermogen smoren we ‘wat, als, dan’ in de kiem wanneer de juiste route helder is. Loods Business zet aan tot doen. We activeren lef. Ballast, verspilling en ruis gooien we overboord, zodat de vaarweg vrij is en uw business op koers blijft. Wij komen met daadkrachtige oplossingen.

 

Hieronder een beknopte weergave van enkele casussen:

ORGANISATIE ONTWIKKELING

Steeds meer mensen stappen over van een gewone fiets op een e-bike. Bij de snel veranderende markt hoort een nieuw bedrijfsproces. Lag de nadruk jarenlang op de gewone fiets, nu vraagt de markt om e-bikes en premium e-bikes. De uitdaging voor deze producent van fietsen is om in een flexibele en snel veranderende markt, met andere klanteisen en -wensen, continu de juiste fiets op de markt zetten. Deze klant vroeg ons om de medewerkers op te leiden om zelf met veranderingen in de organisatie aan de slag te gaan.

OPERATION EXCELLENCE

Aanbieder van fietsabonnementen waarbij de klant voor een vast bedrag per maand, altijd een werkende fiets heeft. Met de aanbieder hebben wij een business case uitgewerkt hoe het fietsen reparatieproces schaalbaar gemaakt kan worden. Daarnaast hebben wij online de Lean Starter Training gegeven aan de medewerker. Door middel van gericht opleiden en begeleiden hebben wij de internationale warehouse leads de vaardigheden gegeven om zelfstandig het fiets reparatieproces te verkorten. Door de medewerkers verantwoordelijk te maken voor hun eigen taken is het werkplezier vergroot waardoor ook de individuele productiviteit toe is genomen.

CONSULTANCY

Fabrikant en wereldmarktleider van systeemwanden en -plafonds. Het bedrijf is met haar productie organisatie gevestigd in Nederland. Het bedrijf exporteert zijn producten naar landen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. De wanden worden toegepast in kantoren, ziekenhuizen, luchthavens, hotels en universiteiten.

Wij hebben het bedrijf geadviseerd hoe zij haar montage kan herinrichten om de toegevoegde waarde te verhogen en de kwaliteit te waarborgen. Waardoor de productiviteit toenam en de klanttevredenheid steeg.

INTERIM MANAGEMENT

Wereldwijde leidende fabrikant van straal- en conserveringssystemen voor de staalverwerkende industrie. De firma ontwerp en produceert in Nederland.

Deze organisatie hebben wij door middel van een interim manager en training voor medewerkers ondersteunt in de transitie van voorraad gestuurd naar klantvraag gestuurd werken. Hierdoor kan het bedrijf efficiënter werken, minder voorraadbeheer en sneller inspringen op de klantvraag. 

We spreken de taal van de manager en de operationele medewerker dankzij onze jarenlange ervaring.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen doen? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.