Groot resultaat in kleine stappen, ook online

“Kunnen jullie mensen opleiden om zelf met de veranderingen in onze organisatie aan de slag te gaan?” Op zich geen rare vraag want bij veel bedrijven trainen we teams en individuele medewerkers om zelf met veranderingen in hun organisatie aan de slag te gaan. 

Opmerkelijk was wel dat deze klant direct wilde beginnen, ten tijde van de coronacrisis, terwijl veel organisaties er juist voor kiezen om ‘na de coronacrisis’ de draad weer op te pakken. Deze klant koos ervoor om in deze periode te starten, nu een gedeelte van de medewerkers werkt en een gedeelte thuiszit én medewerkers zelf aangaven dat ze hun processen wilden verbeteren.

Van training op de werkvloer naar training via Zoom

Normaal gesproken bieden we onze trainingen aan op de werkvloer, aangevuld met theorie in een trainingslokaal. Dat was in deze periode natuurlijk niet mogelijk. We keken hoe het wél kon en besloten de training te geven via Zoom Video Conferencing. De deelnemers volgden de training terwijl ze thuis waren of op hun werkplek op gepaste afstand van elkaar. We pasten ons normale trainingsmateriaal aan en omdat het volgen van een training via Zoom intensiever is dan in een trainingslokaal, duurde elk ‘theoriebrok’ maximaal 1 uur. Daarna gingen de deelnemers aan de slag met opdrachten en brachten het geleerde direct in praktijk. Ook de terugkoppeling van de opdrachten en coaching ging via Zoom.

Resultaat met impact

Door de theorie in kleine brokken aan te bieden en die direct in de praktijk te brengen, behaalden we een groot resultaat in kleine stappen. Wij zagen dat deze ‘one piece flow’ werkwijze ook digitaal werkt! De deelnemers zijn enthousiast en boeken resultaten die direct impact hebben. Een mooie bijvangst is dat er inmiddels volop ervaringen worden uitgewisseld; er zijn groepen opgestart van medewerkers uit verschillende (Internationale) vestigingen die overleggen over de verbeteringen waar ze aan werken.

Inmiddels hebben de eerste groepen de training afgerond en we starten binnenkort met het aanbieden van een Yellow- en Greenbelt online training.

Praktische Lean opleidingen, workshops en coaching bieden wij aan vanuit de Lean Learning Company, het opleidingsbureau van Loods Business.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen doen? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.