Diensten

Loods Business creëert een optimum tussen mens, proces en systeem zodat uw Business op koers blijft

We creëren de ideale context voor uw complete bedrijfsvoering, gebaseerd op LEAN principes. Waar wij warm voor lopen? Complexe vraagstukken versimpelen naar daadkrachtige oplossingen. Mét impact, waardoor uw bedrijf het verschil maakt in de markt. We faciliteren transitie door de beweging in gang te zetten van productiegedreven naar technologie- en klant-gerichte omgevingen. We zijn gespecialiseerd in World Class Manufacturing, Supply Chain Management, Lean en Change Management.

Pragmatisme

Doen wat nodig is verkiest Loods Business boven wat gevraagd wordt. Natuurlijk luisteren we. Heel goed zelfs. We onderzoeken de vraag áchter de vraag. Vanuit onze ervaring brengen we de kernbehoefte helder en doeltreffend in kaart. Onze diensten zijn zowel geïntegreerd als separaat inzetbaar.

Menselijk gedrag

Een schip is gebouwd om uit te varen. Bedrijfsgroei vindt plaats op de open zee. De medewerker? Die wil –onbewust- vaak liever in de haven blijven. In die weerstand ligt ons antwoord: Loods Business loodst uw organisatie door transitie en neemt uw medewerkers mee.

Leiderschapsontwikkeling

Je bent zo goed als de mensen om je heen. We geloven in de kracht van leiderschapsontwikkeling in teamverband. We zijn geen voorstander van koffiemachinepraat als het nodig is om te werken aan collegialiteit en het nemen van verantwoordelijkheid. Op de werkvloer op een constructieve manier in gesprek gaan mét elkaar, in het belang van persoonlijke- en professionele groei.

LEAN OPLEIDINGEN

Praktische Lean opleidingen, workshops en coaching bieden wij aan vanuit de Lean Learning Company.

Daadkrachtige oplossingen

Vanuit probleemoplossend vermogen smoren we ‘wat, als, dan’ in de kiem als de juiste route helder is. Loods Business zet aan tot doen. We activeren lef. Ballast, verspilling en ruis gooien we overboord, zodat de vaarweg vrij is en uw business op koers blijft.

INTERIM MANAGEMENT

Stabiliteit borgen tijdens transitie

Onze Interim Managers hebben zelf jarenlang aan het roer gestaan op Directie & C-level in binnen- en buitenland. U staat als kapitein aan het roer en onze Interim Manager staat ernaast, om snel en doeltreffend te handelen tijdens een crisis of tijdens de opstartfase van uw bedrijf, startup, afdeling of vestiging. Als er sprake is van een overname of reorganisatie, dan zorgt de Interim Manager voor stabiliteit in tijden van transitie. Met respect voor uw bedrijfscultuur en met hart voor de mensen binnen uw bedrijf, ook als het om pijnlijke maatregelen gaat.

OPERATIONS EXCELLENCE

Samen prestaties verbeteren

Hoe speel ik in op een fluctuerende marktvraag? Hoe schaal ik mijn productie op? Hoe maak ik de slag van prototype naar massaproductie? Hoe structureer ik mijn startup? In ons Operations Excellence traject werken we samen aan de inrichting of optimalisatie van uw Supply Chain. We ondersteunen of we pakken de lead, afgestemd op wat nodig is. We brengen mens, proces en systeem in harmonie. Met focus op innovatie, klantwaarde en slimme inzet van resources.

LEAN TRANSFORMATION​

Gaan uw medewerkers al mee in de Lean-gedachte?

Lean gaat over de creatie van klantwaarde. Wij hebben ruime ervaring in Lean Transformation waarbij de mens centraal staat. Wij optimaliseren bedrijfsprocessen vanuit een logistiek perspectief. Wij geloven dat 80 % van de Lean Transformatie door de mensen binnen uw bedrijf gedaan wordt. Wij trainen uw medewerkers op het eigen maken van de Lean-werkwijze. Zodat zij de juiste kennis en vaardigheden kunnen integreren in hun eigen werkprocessen. Voor de resterende 20 % zetten wij de juiste Lean-tools in die bijdragen aan een succesvolle implementatie.

LEADERSHIP DEVELOPMENT​

Een team is zo sterk als de zwakste schakel

Een echte leider is een klankbord
en een mentor. Hij inspireert en zet aan tot actie, zodat mensen het beste uit zichzelf halen. We geloven in de kracht van leiderschapsontwikkeling in teamverband. Want, je bent zo goed als de mensen om je heen.
We stimuleren medewerkers om naast de koffiemachinepraat echt
te gaan werken aan collegialiteit en het nemen van verantwoordelijkheid. Ofwel: op een constructieve manier in gesprek gaan mét elkaar, in het belang van persoonlijke- en professionele groei.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen doen? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.