onze diensten

Loods Business loodst uw organisatie én medewerkers door de transitie. Wij beantwoorden uw managementvraagstukken op strategisch, tactisch en operationeel niveau en werken mee aan verandering met als doel een blijvend resultaat. Vanuit onze drijfveer om de mens te helpen bij zijn of haar ontwikkeling, creëren wij een optimum tussen mens, proces en systeem. Samen gaan we aan de slag om de klanttevredenheid, medewerkerstevredenheid en het organisatieresultaat blijvend te vergroten.

Doen wat nodig is verkiest Loods Business boven doen wat gevraagd wordt. Natuurlijk luisteren we. Heel goed zelfs. We onderzoeken de vraag áchter de vraag. Vanuit onze ervaring brengen we de kernbehoefte helder en doeltreffend in kaart. Onze diensten zijn zowel geïntegreerd als separaat inzetbaar.

alleen samen kun je werken aan ontwikkeling en verandering.

Wij ontwikkelen en verbeteren organisaties door middel van Consultancy, Interim Management en Lean & Leadership Opleidingen.

CONSULTANCY

Hoe speel ik in op een fluctuerende marktvraag? Hoe schaal ik mijn productie op? Hoe maak ik de slag van prototype naar massaproductie? Hoe structureer ik mijn startup? Zomaar een paar voorbeelden van vraagstukken binnen startende, bestaande, grote en kleine ondernemingen. Vraagstukken die de organisatie uit koers kunnen brengen.

Onze ervaren consultants helpen u om de juiste koers te vinden en zo op volle kracht vooruit te gaan.

Tijdens het consultancytraject werken we samen aan de inrichting of optimalisatie van uw bedrijfsprocessen. We ondersteunen of we pakken de lead, afgestemd op wat nodig is.

Wij brengen mens, proces en systeem in harmonie en komen met een praktisch en daadkrachtig advies. Met focus op innovatie, klantwaarde en slimme inzet van resources.

INTERIM MANAGEMENT

Op zoek naar een tijdelijke professional voor het managen van de verandering of een tijdelijke oplossing bij afwezigheid? 

Onze interimmanagers hebben ruime ervaring in het leveren van belangrijke bijdrages op eindverantwoordelijke posities bij bedrijven in binnen- en buitenland. In tijden van transitie, zoals overnames of reorganisaties zorgt onze interim professional voor stabiliteit. Zij hebben helpen uw bedrijf weer op koers te krijgen. 

U staat als kapitein aan het roer en onze interimmanager staat ernaast, om snel en doeltreffend te handelen. Voor het bereiken van strategische doelen, het oplossen van crisis of tijdens de opstartfase van uw bedrijf, afdeling of vestiging. Met respect voor uw bedrijfscultuur en uw medewerkers, ook wanneer het om pijnlijke maatregelen gaat die grote impact hebben.

Ook bieden wij de mogelijkheid voor het coachen van directies en management teamleden. Gezien onze jarenlange ervaring zijn wij een gedegen klankbord voor eigenaren, directies en managementteamleden.

LEAN & LEADERSHIP OPLEIDINGEN

Zelf veranderen? Zelf verbeteren? De mens staat bij onze Lean & Leadership Opleidingen centraal. De opleidingen zijn altijd maatwerk waarin wij gaan samenwerken aan ontwikkeling en verandering van u of van uw medewerkers.

Lean richt zich op het creëren van maximale klantwaarde. Wij geloven dat 80% van de Lean Transformatie door de mensen binnen uw bedrijf gedaan wordt. Daarom is het van groot belang om uw medewerkers te trainen op het eigen maken van de Lean-werkwijze zodat zij zelf de juiste kennis en vaardigheden kunnen integreren in hun eigen werkprocessen. Zo worden zij eigenaar van het proces. Voor de resterende 20% zetten wij de juiste Lean tools in die bijdragen aan een succesvolle implementatie. Gaan uw medewerkers al mee in de Lean gedacht?

Wij hebben ruime ervaring in Lean Transformatie waarbij de mens centraal staat. Ook hebben wij ruime ervaring in klantwaarde creatie en optimalisatie van bedrijfsprocessen vanuit een logistiek perspectief voor onze klanten uit onder andere de maakindustrie (OEM), de fast moving consumer goods en uitvoerende overheidsorganisaties.

Wij bieden praktische Lean opleidingen, workshops en coaching aan vanuit de Lean Learning Company (LLC). Deze company is de LCS geaccrediteerde opleidingsorganisatie van Loods Business B.V. Al onze opleidingen zijn maatwerk. Want elke organisatie is uniek. Daarom vinden wij dat ook elk opleidingsprogramma uniek moet zijn. De opleiding, de omvang van de groepen, de inhoud wordt afgestemd op uw behoefte.   

Naast de Masterclass LEAN Green Belt Masterclass bieden wij ook de LEAN Yellow Belt opleiding, LEAN Green Belt en LEAN Black Belt opleidingen aan. Ook hebben we de Masterclass Green Belt ontwikkeld waarin u samen met gelijkgestemde vakgenoten de diepte in gaat en op een praktijkgerichte manier aan de slag gaat met alle aspecten van verbeteren. Speciaal voor leidinggevenden geven we de LEAN Leiderschapstraining.

In de opleidingen wordt naar een optimale balans gezocht tussen behandelen van de theorie, het zelf toepassen en ontdekken wat u echt moet leren. Onze ervaren trainers coachen u of uw medewerkers tijdens dit proces. Wij staan bekend om onze pragmatische en praktijkgerichte manier van opleiden. Ons doel is blijvende resultaatverbetering, wij zorgen ervoor dat de medewerkers eigenaar van het proces worden.

onze werkwijze

Elk vraagstuk, elke organisatie is uniek, daarom hechten wij voor interim management en consultancy veel waarde aan een persoonlijke kennismaking. Hiervoor maken we een afspraak op ons of uw kantoor. Mochten er wederzijdse interesse zijn, dan vindt er altijd een vervolg afspraak op locatie plaats. Na deze afspraak werken wij onze bevindingen uit in een ondersteuningsvoorstel c.q. een concept opdrachtomschrijving. Uiteindelijk volgt op basis daarvan een commercieel voorstel. 

Ook ons opleidingsprogramma is uniek. Wij verzorgen dan ook alleen maatwerk opleidingen tegen maatwerk tarieven. We bieden hierin veel keuzevrijheid. Opleidingen in kleine of grote groepen, opleidingen op locatie of een opleiding als onderdeel van een groter transformatie project, wij denken altijd in mogelijkheden.

Tariefstelling

Op basis van de vraagstelling, de aard van de opdracht en de verwachte doorlooptijd van de opdracht hanteren wij een uur- of dagtarief. Afhankelijk van de vraag is dit een all-in of juist een gespecifieerd tarief uitgewerkt in uren, kosten en kilometervergoeding. Is de opdracht of de vraagstelling gekaderd of is alleen het eindresultaat van belang, dan kunnen wij ook werken met een fixed fee. 
De tarieven van de trainingen zijn afhankelijk van de duur van de training en de groepsomvang. 

Wilt u weten wat wij voor u kunnen doen? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.