LEAN MANUFACTURING ENGINEER

WERKEND LEREN EN CREËREN: “Bereik een beter resultaat en hogere output door het creëren van een continue flow in de primaire processen van de organisatie.”

Waarom de opleiding LEAN Manufacturing Engineer:
De meeste organisaties focussen op het ontwerpen van hun product. Echter, het ontwerpen van een perfect proces om het product te maken is nog veel belangrijker. Hier verdien je of verlies je als organisatie namelijk geld. In deze opleiding leer je hoe je een perfect productieproces kunt ontwerpen en dit proces vervolgens continue kunt verbeteren. Je creëert en leert tegelijk.

 • Ontwerp het perfecte proces en streef naar continue verbetering.
 • Werken naar echte flow door de gehele organisatie d.m.v. een integrale aanpak.

De essentie van de opleiding LEAN Manufacturing Engineer is het onder de loep nemen van het huidige primaire proces van de organisatie en onder begeleiding van ervaren trainers een primair proces neer te zetten waarbij flow door de gehele organisatie wordt bereikt.

Inhoud
In de opleiding LEAN Manufacturing Engineer leer en creëer je tegelijk. Procesverbetering van het primaire proces en het leren gaan hand in hand.
De opleiding bestaat uit 9 blokken van twee dagen. In deze twee dagen wordt de theorie uitgelegd en gaan we er gelijk mee aan te slag.

 • Blok 1: Het begrijpen van de uitdaging
 • Blok 2: Helder krijgen van de werkzaamheden
 • Blok 3: Het balanceren van de werkzaamheden t.o.v. de klantvraag
 • Blok 4: Het nieuwe proces ontwerpen en visualiseren met focus op de informatiestroom
 • Blok 5: Flow & lay-out ontwerpen en testen
 • Blok 6: Materiaalstroom inregelen
 • Blok 7: Benodigde vaardigheden en aan de hand daarvan benodigde opleiding bepalen
 • Blok 8: Collega’s opleiden en sturen van de inrichting
 • Blok 9: Follow-up

 

Van uitdaging naar flow
In de opleiding wordt telkens een uitdaging aangepakt die gedurende de opleiding verder wordt uitgewerkt tot een te implementeren bouwsteen op weg naar flow. Gezamenlijk met de trainers wordt deze bouwsteen met behulp van scrumtechnieken geïmplementeerd. Op deze manier wordt een volledig businesssysteem voor de organisatie gerealiseerd. De deelnemers zijn zelf onderdeel van het ontwerp- en implementatieproces en doen op deze manier de essentiële vaardigheden op om het systeem in stand te houden en te verbeteren.

Simulaties
Wij hebben de beschikking over een flink aantal simulaties. Als onderdeel van de opleiding kunnen we ook een simulatie ontwerpen die specifiek is toegepast op de problematiek van de eigen organisatie. Deze kan dan later door de deelnemers gebruikt worden om de collega’s te laten ervaren hoe ze praktisch het eigen proces kunnen optimaliseren en dagelijkse problemen kunnen oplossen.

Je eigen verbeterproject
Het eigen verbeterproject is het primaire proces van de organisatie waar je werkt. Onder onze begeleiding zullen we stap voor stap dit proces verbeteren. Vaak wordt dit per productstroom gedaan.

Resultaat
Na het behalen van deze opleiding ben je in staat om kortere doorlooptijden, beter beheersbare processen en een hogere output te realiseren, door het creëren van een continue flow in de primaire processen van de organisatie.

De opleiding LEAN Manufacturing Engineer is praktisch opgezet. De leerdoelen van de medewerkers staan centraal en opgedane kennis kun je direct integreren in je dagelijkse werk. Hierdoor is een optimale borging van kennis mogelijk binnen de organisatie.

Doelgroep
De opleiding LEAN Manufacturing Engineer kenmerkt zich doordat procesverbetering van het primaire proces en het leren hand in hand gaan. Door gezamenlijk met de uitdaging van de organisatie aan de slag te gaan wordt een dubbel resultaat behaald. Je realiseert flow in het primaire proces en parallel zorg je voor een aantal goed opgeleide manufacturing engineers in de organisatie.

We geven uitsluitend in company opleidingen. We kiezen hiervoor omdat we hiermee de kennis en competenties van een groep medewerkers in één keer naar een hoger niveau kunnen tillen.

De opleiding LEAN Manufacturing Engineer wordt gegeven op MBO+ niveau.

Programma
De opleiding LEAN Manufacturing Engineer bestaat uit de 8 elementaire bouwstenen om tot flow te komen. Er zijn vier deelexamens. Daarnaast wordt je beoordeeld op het implementeren van de 8 bouwstenen. Voldoe je aan alle eisen per bouwsteen? Dan heb je het certificaat ‘Lean Manufacturing Engineer’ zeker verdient!

Investering
De opleiding LEAN Manufacturing Engineer is maatwerk en wij maken hiervoor dan ook maatwerk tarieven.

Wilt u meer informatie over een training? Of wilt u zich inschrijven? Neem contact met ons op.